SMB LEADER Hírlevél - 2018.12.20.

Nyomtatás
Böngészőben történő megnyitáshoz kattintson ide. 

Tisztelt Látogató,

Ön a Somló-Marcalmente-Bakonyalja LEADER Akciócsoport 2018. december 20. napján megjelent hírlevelét olvassa.Felhívjuk a figyelmet, hogy módosításra kerültek a LEADER pályázati felhívások. A VP6-19.2.1.-77-1-17 Mikrovállalkozások fejlesztéseinek támogatása jogcím felhívása érdemben változott. Pályázatot 2019. január 31. napjáig lehet benyújtani és változott a feltételrendszer is: pályázhatnak mezőgazdasági termelők és heti 36 órás munkaviszony vagy más jogviszony mellett tevékenykedő vállalkozások (egyéni vállalkozók és gazdasági társaságok) is a nem mezőgazdasági termék előállításához, szolgáltatás (kivéve turizmus) végzéséhez. További részletek a ma megjelent cikkben itt a hírlevélben.


Előző hírlevelünk óta a honlapunkon megjelent cikkek:Módosult LEADER pályázati felhívások - forráskeret

2018. december 15-én és december 19-én megjelentek a módosított LEADER pályázati felhívásaink. A 2-5. felhívások esetén technikai módosítások történtek (bekerültek a korábbi kommunikációnknak megfelelően az árajánlat formai követelményei, a jármű fogalma, rendezvénynél a közreműködő szervezet részére történő bejelentés módja, stb.). Az 1. mikrovállalkozások fejlesztéseinek támogatása felhíváson érdemi módosítás történt. A módosított felhívás alapján 2019. január 31. napjáig van lehetőség pályázatot benyújtani. A továbbiakban nem vizsgáljuk, hogy a pályázó mezőgazdasági termelőnek minősül-e, illetve most már lehetőség van heti 36 órát elérő munkaviszony, vagy egyéb jogviszony melletti vállalkozás esetén a kérelem benyújtására.


Bővebben...


Közbeszerzési szabályok változása

2018. november 28-án módosult a közbeszerzésekről szóló 2015. évi CXLIII. törvény. Akik nem a Kbt. 5. § (1) bekezdés szerinti "klasszikus" ajánlatkérők (pl. vállalkozás, civil szervezet, egyház), azok esetében jelentős könnyítés került bevezetésre.

A VP Irányító Hatóság közleménye ide kattintva olvasható el.
Vallási és hitéleti tevékenység - Pápateszér

A Pápateszér Római Katolikus Plébánia 1772-től kezdve létezik önálló hitéleti tevékenységet folytató egyházközösségként. Több évszázados történelmünk folyamán lényegében a helyi kulturális élet lényegi meghatározói voltunk, mind a mai napig. A legújabb idők kihívásait is érzékelve egyházközösségünk jelentős szociális és világnézeti vonatkozású tanítói tevékenységet is folytat. Szolgáltatásunk gerincét elsődlegesen az emberi lelki, szellemi élet fejlődési perspektívájának bemutatása, annak fontossága személyes emberi életünk vonatkozásában – képezi.


Bővebben...


Étrend-kiegészítők, vitamin, reform élelmiszerek - Bakonyjákó

A VITAL-PRO HUNGARY PLUSZ KFT vállalkozás alapítása óta élelmiszeripari  jellegű, természetes, elsősorban  gyógynövény  alapanyagú,  étrend-kiegészítő-, vitamin-,  reformélelmiszer-,  és kozmetikai termékek előállításával és forgalmazásával foglalkozó vállalkozás.

A Vital-Pro Hungary Plusz Kft több mint 150 terméke, egészségtudatos emberek számára  Vital Base, VitaminBottle, Zafir, Biyovis márkanév alatt kerül forgalmazásra külső forgalmazók által a következő termék kategóriákban:


Bővebben...


Szabadidő és kultúra - Gic

A Gici Szabadidő és Sport Egyesület 1992. év óta működik. 2017. évben az egyesület átszervezésre került és aktívan megkezdte a működését új alapszabállyal és új célok megjelölésével. Taglétszáma 28 fő, plusz 25 fő gyermekkel, néhány önkéntes  résztvevővel működik. A 2017-18.évben összesen kb. 30 db sport és közösségi, valamint kulturális program került megszervezésre, ezenkívül rendszeres (heti 1 alkalommal) sportedzések (női aerobik, zumba és fitt mamatorna), valamint heti 2 alkalommal táncpedagógus irányításával gyermekek részére táncfoglalkozások megtartására kerül sor kb. 25-30 fő gyermekkel (a környező településekről is).


Bővebben...


Evangélikus Egyházközség - Bakonytamása

Az év folyamán minden korosztálynak szervezünk programokat az érdeklődési körüknek megfelelően. Gyülekezetünk tagjai aktívak, sok hitéleti rendezvényt szervezünk, részt veszünk határon innen és túli találkozókon. Már 9. éve szervezzük a hozzánk tartozó közösségek presbiteri találkozóját mindig más helyszínnel, több mint félszáz résztvevőnek. Közös tanévnyitó istentiszteletet tartunk, amelyre keresztyén együttest, kórust hívunk meg az öt gyülekezet és a hittanosok örömére, ami családi délutánnal zárul. Próbáljuk a különböző településeken élőket mozgatni a gyülekezeteket közelebb vinni Isten igéjéhez és egymáshoz. Fontos számunkra az ifjúsági munka, ezért évente felkészítjük a gyerekeket hittanversenyre, nyaranta több táborozási lehetőséget biztosítunk számukra. 6 településen a helyi hittanosokkal betlehemezünk, a karácsonyi öröm üzenetet egészen a családokhoz visszük el. A hittanosaink és az énekkar  rendezvényeinken fellépnek.


Bővebben...


Egyházi kulturális rendezvények támogatása - Bakonytamási

Alapítványunk alapító okirata szerint az alábbi célok elérése érdekében tevékenykedik: A Bakonytamási Evangélikus Gyülekezet hitéletét szolgáló gyülekezeti ház és a hozzá tartozó parókia felépítésének támogatása, valamint felépülése után rendszeres állagmegóvása. A gyülekezet szervezésében sorra kerülő egyházi illetve kulturális rendezvények támogatása.


Bővebben...


Autó- és gumiszervíz - Devecser

Autójavítás, általános gyorsszerviz személy- és kishaszon gépjárművekre, olajcserék, vezérléscserék, futóműjavítás a hozzá kapcsolódó futóműállítással.

Fékjavítás, műszaki vizsga felkészítés, műszaki vizsga ügyintézés.

Gumiszerelés, gumijavítás a talicskától a mezőgazdasági vontatóig.

Autóalkatrész kereskedelem és gumikereskedelem.


Bővebben...


Kulturális tevékenység, ismeretterjesztés - Nagyalásony

Nagyalásony 502 fős település Veszprém megyében a Devecseri Járásban. Nagyalásony Pápától 15 km, Devecsertől 19 km, Ajkától 23 km távolságra fekszik. A település mindhárom város felől jó minőségű úton megközelíthető gépkocsival és autóbusszal is. A település nemcsak fekvését, de a gazdasági potenciálját tekintve is központi szerepet tölt be a térségben. A településnek az intézményi ellátottsága erős (központi felújított iskola, óvoda, rendőrség, étterem, szálláslehetőség, élelmiszerbolt, postai és falugondoki szolgáltatások, művelődési ház könyvtár, háziorvosi szolgálata.) A település valamennyi közművel rendelkezik. Nagyalásonyban elsősorban mezőgazdasági tevékenység folyik.


Bővebben...


Településfejlesztés, ház körüli segítés - Bakonyszücs

A „Szücs Jövőjéért” Közalapítvány Alapító Okirata rögzíti a szervezet célját, tevékenységét.  Ennek megfelelően alapvetően a településfejlesztés, rendezés, az épített, és a természeti  környezet védelme, köztisztaság biztosítása, az egészségügyi ellátás feltételeinek javítása, szociális és gyermekvédelmi feladatok, szerepelnek a tevékenységében. Legfőbb tevékenysége – melynek ellátására a helyi önkormányzattal feladat ellátási  szerződés is készült – a falugondnoki szolgálat működtetése.


Bővebben...


Étrend-kiegészítők, vitamin készítmények - Bakonyjákó

A VITAL BASE HUNGARY KFT vállalkozás alapítása óta élelmiszeripari  jellegű, természetes, elsősorban  gyógynövény  alapanyagú,  étrend-kiegészítő-, vitamin-,  reformélelmiszer-,  és kozmetikai termékek előállításával és forgalmazásával foglalkozó vállalkozás.

A Vital Base Hungary Kft több mint 100 terméke, egészségtudatos emberek számára  Vital Base márkanév alatt kerül forgalmazásra a következő termék kategóriákban


Bővebben...


Rendezvény, turisztika - Vid

Vid kis lélekszámú település a Somló-hegy közelében.  A település a devecseri járásban Somlóvecse és Felsőiszkáz között fekszik. Pápa városától 20 km-re, Ajka városától 35 km-re található. A falu és környéke már a bronzkorban is lakott hely volt. A 2017-es adatok szerint a la település lakossága 150 fő. Vid-en magas a többszörösen hátrányos helyzetű családok száma. a községben munkaerőt foglalkoztató, a település fejlődésére kiható ipar nem létesült. A község vezetékes vízzel, villannyal, gázzal és telefonhálózattal ellátott, burkolt utakkal rendelkezik. Intézményei: Könyvtár, Templom, élelmiszerbolt.


Bővebben...

Korábbi, aktuális információkat tartalmazó cikkek:

Infóblokk és táblagenerátor

Az Egyesületünk által támogatott LEADER pályázatból megvalósuló fejlesztéseknél, rendezvényeknél kötelező kihelyezni a kötelező nyilvánosságot biztosító tájékoztató táblát. Magát a táblát itt lehet legenerálni. A D típusú táblát szükséges választani, majd az Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alapot. A következő ablakban lehet megadni az adatokat. Figyelem, a jobb alsó sarokban a LEADER programban részt vesz kockát ki kell jelölni. Ezen felül az Egyesület logóját is rá kell tenni, melyet a legenerált táblával együtt kell megküldeni a kiválasztott cégnek.

A rendezvény meghívóján, plakátján szintén kötelező feltüntetni az Egyesület logóját.

Ezen felül lehet használni az EMVA infóblokkot is, mely letölthető innen.

 

 


Helyi Termék és Szolgáltatás Katalógus

Helyi termékek

Egyesületünk – készülve a 2014-2020-as programidőszakra – szeretné összegyűjteni és az Interneten is elérhetővé tenni a LEADER térségben készülő helyi termékeket, elérhető szolgáltatásokat. Ehhez összeállítottunk két Adatlapot: Helyi Termék Adatlap, Helyi Szolgáltatás Adatlap.

A kitöltött adatlaphoz kérjük mellékeljen a termékről, előállításáról, értékesítés helyéről, készítőjéről, referencia termékről, szolgáltatás nyújtásának helyéről, szolgáltatásról, stb. maximum 10 darab fényképet. Egy személy/szervezet több adatlapot is beküldhet, amennyiben olyan eltérő termékeket készít, vagy szolgáltatást nyújt, mely indokolja a külön megjelentetést.


Bővebben...Egyéb információk:

Megjelent korábban a VP beruházási típusú intézkedéseinek általános elszámolási útmutatója

A Magyar Államkincstár 31/2018. (V.30.) számú közleménye részletes tájékoztatást ad a Vidékfejlesztési Program (VP) keretében nyújtandó támogatások igénybevételéhez fűződő kifizetési igényléssel kapcsolatos általános tudnivalókról. Célja a pályázati felhívások alapján megvalósuló projektekhez nyújtandó támogatásigényléshez kapcsolódó szabályok rögzítése, ismertetése, továbbá a legfontosabb gyakorlati tudnivalók összefoglalása.

A közlemény tartalmazza többek között az érintett beruházási támogatások listáját, a kifizetési igénylés általános feltételeit, behatóan ismerteti az igénylés típusait (előleg, időközi, záró kifizetési igénylés), a költségek elszámolhatóságával kapcsolatos szabályokat és feltételeket, a kedvezményezettek kötelezettségeit, a kifizetési igénylés elbírálásának és a támogatások folyósításának lépéseit. A közleményben megtalálhatóak a benyújtandó dokumentumok és a kitöltésükkel kapcsolatos részletes információk.
https://www.mvh.allamkincstar.gov.hu/kozlemenyek/-/kozlemeny/31-2018-v-30-szamu-kincstar-kozlemeny

Facebook

Twitter

Google+

Nyomtatás

Somló-Marcalmente-Bakonyalja LEADER Akciócsoport
iroda, levél: SMB LEADER Egyesület 8564 Ugod, Petőfi u. 15.,
tel: 06-89/354-800, 06-30/737-7026, e-mail: iroda@smbleader.hu, honlap: http://smbleader.huHírlevelünkről leiratkozhat