SMB LEADER Hírlevél - 2018.05.07.

Nyomtatás
Böngészőben történő megnyitáshoz kattintson ide. 

Tisztelt Látogató,

Ön a Somló-Marcalmente-Bakonyalja LEADER Akciócsoport 2018. május 7. napján megjelent hírlevelét olvassa.Felhívjuk a figyelmet, hogy aki LEADER támogatási kérelmet kíván benyújtani, az minél előbb küldje meg a Helyi termék és szolgáltatásos adatlapot, illetve ellenőrizze, hogy van-e MVH regisztrációs száma, továbbá ha nem magánszemély, akkor van-e élő meghatalmazása a kérelem benyújtására. Továbbá minél előbb hozzák be, vagy küldjék meg a Projekt Adatlapokat a szükséges mellékletekkel.

A HBB akkor támogatja a fejlesztési elképzelést, ha a pályázó megfelel négy kritérium közül legalább háromnak. Valamennyi jogcímnél teljesíthető az egyik kritérium a Fórumon való részvétellel. A következő fórum 2018. május 16-án lesz Ugodon. A közeljövőben nem tervezünk újabb fórumot, így fontos, hogy aki nem vett részt a HFS elkészítésében és nem volt az elmúlt időszakban fórumon, az ne hagyja ki a mostani lehetőséget.

A LEADER pályázatok benyújtásával kapcsolatos cikkeket a hírlevél második részében újra megtalálja.Előző hírlevelünk óta a honlapunkon megjelent cikkek:

Kerékpáros turisztikai projekt Tájékoztató Fórum

Egyesületünk a Somló-Marcalmente-Bakonyalja kétkeréken TOP-1.2.1-15-VE1-2016-00023 projekthez kapcsolódóan Tájékoztató Fórumot szervez.

Időpont: 2018. május 18. (péntek) 10,00 óra (regisztráció 9,30-tól)

Helyszín: Edvy Malom Fogadó és Barokk Udvarház 8500 Pápa, Gyimóti u. 91.


Bővebben...


Tájékoztató fórum LEADER pályázatokhoz

A LEADER támogatási felhívások és az SMB LEADER Egyesülethez benyújtandó Projekt Adatlapokkal kapcsolatos eljárás ismertetésére Egyesületünk tájékoztató fórumot tart  2018. május 16-án (szerdán) 16,30 órakor Ugodon a Művelődési Házban (8564 Ugod, Kossuth u. 16. kisterem). A fórumon a Projekt Adatlap, a támogatási kérelmek (pályázatok) előkészítésével, benyújtásával kapcsolatos tájékoztatót tartunk a négy még nyitott helyi felhívással kapcsolatban.

A fórumra minden érdeklődőt szeretettel várunk. Akik 2018. június 30. napjáig LEADER pályázatot kívánnak beküldeni Egyesületünkhöz, nekik ez a fórum áll rendelkezésre a május-június havi kérelmek benyújtását megelőzően.

A kérelmek benyújtásával kapcsolatos tudnivalókat itt lehet elolvasni: LEADER pályázatok benyújtásához aktuális információk
Képzés LEADER pályázatok feltöltéséhez, benyújtásához

A Helyi Fejlesztési Stratégia végrehajtása érdekében a LEADER támogatási kérelmek, pályázatok elektronikus benyújtásával kapcsolatban a helyi szereplők felkészítésére képzést, szakmai fórumot tartunk 2018. május 16-án (szerdán) 17,30 órai kezdettel Ugodon a Művelődési Házban (8564 Ugod, Kossuth u. 16. kisterem)

A szakmai fórumon minden érdeklődőt szeretettel várunk. Akik 2018. június 30. napjáig LEADER pályázatot kívánnak beküldeni Egyesületünkhöz, nekik ez a képzés áll rendelkezésre a május-június havi kérelmek benyújtását megelőzően.

A felület használatával kapcsolatos útmutató innen tölthető le: LEADER támogatási kérelem benyújtói felület
Fűrészáru kínálat

A KERE-AGRO Kft. a jövőben a helyi piacon még fel nem lelhető új minőségi fűrészárukkal kíván megjelenni. A szervezet az üzemelése során gerendák, pallók, lécek, deszkák, raklapok gyártását tervezi.

A projekt keretében fűrészáru-, illetve tároló, faelemek előállításába fog a vállalkozás. A KERE-AGRO Kft. 2017 év elején alakult, jelenlegi fő bevételi forrását a vagyonvédelem és a tűzifa kereskedés. Az utóbbi tevékenységi körnek a tovább fejlesztése a fűrészáru gyártás.


Bővebben...


Gyöngyfűzéssel készített ékszerek - Ugod

Gyöngyfűzéssel készített ékszerek.

A gyöngyfűzéssel készített gallérokat először táncos jelmez kiegészítéséhez fűztem. Később a hagyományos technikákat és mintákat felhasználva készítettem divatos ékszereket.


Bővebben...


Lekvár, szörp, szósz készítés - Ugod

Házi készítésű lekvárok, szörpök, szószok készítése.

Több mint tíz éve foglalkozunk vadon termő növények gyűjtésével és tartósításával. Kezdetben saját fogyasztásra készítettünk befőtteket majd a megnövekedett készleteinkből eladásra is került. Mostanra az erdei termékeket kiegészítettük saját termőre fordult gyümölcsösünk terméseivel. Termékeinket tartósítószer nélkül hőkezeléssel vagy aszalással tartósítjuk.


Bővebben...


Hagyományőrzés, néptánc, rendezvények szervezése Bakonyjákón

A Nemzetiségi Gyermektánccsoport Közalapítvány 1991. május 21-én került megalapításra. Alapító: Bakonyjákó Község Önkormányzata

Fő cél Bakonyjákó, Farkasgyepű, Németbánya általános iskolás korú gyermekei gyermektánccsoportja szerepléseinek finanszírozása, külföldi vendégszereplések támogatása, testvérkapcsolatok ápolása, külföldi kórusok fogadása, minden olyan egyéni és közösségi kezdeményezés anyagi támogatása, amely a német nemzetiségi nyelv ápolását, a nemzetiségi szokások felelevenítését és életben tartását elősegíti. Cél a kulturális és épített örökség megőrzése, megóvása, a hagyományok továbbörökítése.


Bővebben...


Egyházi és civilszervezetek zöldfelületének gondozása Homokbödöge

 

A pályázat segítségével elnyert géppel a településen működő egyházi és civilszervezetek zöldterületeinek gondozása.


Bővebben...


Sportesemények, közösségi programok Adásztevel

Adászteveli Sportegyesület – sportesemények lebonyolítása, közösségi programok szervezése, szabadidős tevékenységek szervezése, lebonyolítása


Bővebben...


Korábbi, aktuális információkat tartalmazó cikkek:

LEADER pályázatok benyújtásához aktuális információk

Az SMB LEADER Egyesületnél még négy felhívásra lehet két körös eljárás keretében támogatási kérelmet benyújtani. A végleges támogatási kérelmet azok nyújthatják be a központi elektronikus felületen, akik rendelkeznek a Helyi Bíráló Bizottság (továbbiakban HBB) támogató nyilatkozatával. Ezzel kapcsolatban szeretnénk felhívni a figyelmet az alábbi aktuális információkra:


Bővebben...Helyi Termék és Szolgáltatás Katalógus

Helyi termékek

Egyesületünk – készülve a 2014-2020-as programidőszakra – szeretné összegyűjteni és az Interneten is elérhetővé tenni a LEADER térségben készülő helyi termékeket, elérhető szolgáltatásokat. Ehhez összeállítottunk két Adatlapot: Helyi Termék Adatlap, Helyi Szolgáltatás Adatlap.

A kitöltött adatlaphoz kérjük mellékeljen a termékről, előállításáról, értékesítés helyéről, készítőjéről, referencia termékről, szolgáltatás nyújtásának helyéről, szolgáltatásról, stb. maximum 10 darab fényképet. Egy személy/szervezet több adatlapot is beküldhet, amennyiben olyan eltérő termékeket készít, vagy szolgáltatást nyújt, mely indokolja a külön megjelentetést.


Bővebben...Egyéb információk:

 


 

Facebook

Twitter

Google+

Nyomtatás

Somló-Marcalmente-Bakonyalja LEADER Akciócsoport
iroda, levél: SMB LEADER Egyesület 8564 Ugod, Petőfi u. 15.,
tel: 06-89/354-800, 06-30/737-7026, e-mail: iroda@smbleader.hu, honlap: http://smbleader.huHírlevelünkről leiratkozhat