2019. szeptember 15. vasárnap
Enikő, Melitta
A Nap kel 06:25-kor,
nyugszik 19:03-kor.

Holnap
Edit, Ditta, Ludmilla
napja lesz.

  Darányi Ignác logo  LEADER logo umvp-logo unios-zaszlo

Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alap:a vidéki területekbe beruházó Európa

Cikkmegtekintések találatai
407147

Oldalainkat 38 vendég és 0 tag böngészi

 • Hirdetés

Támogatott neve: Bakonyjákó Község Önkormányzata

A projekt címe: Őszköszöntő hétvége Bakonyjákón”

Támogatási felhívás címe: Értékkel bíró helyi vagy térségi rendezvények támogatása

(VP6-19.2.1.-77-5-17)

A projekt megvalósításának kezdete: 2018. május 06.

A projekt megvalósításának záró időpontja: 2018. szeptember 30.

A támogatásból felhasznált összeg: 491.597,-Ft

A projekt céljának és eredményének bemutatása:

A rendezvény megszervezésével célunk volt a helyi és környékbeli hagyományok életben tartása, népszerűsítése, a kapcsolatok erősítése a lakosság, a résztvevők és a vállalkozók, helyi terméket előállítók között.

Helyi termékek bemutatásával, értékesítési lehetőséggel segítettük a gazdasági szereplők erősödését. Célunk volt a közösség, a község turisztikai erejének erősítése, értékszemléletű gondolkodásmód kialakítása.

Szombat délután a hagyományokat és értékeket előtérbe helyező programokat szerveztünk. Hagyományőrző csoportoknak biztosítottunk fellépési/bemutatkozási lehetőséget, a helyi énekkar mellett fellépett a magyarpolányi énekkar és tánccsoport. Bakonyjákói Íjász és Hagyományőrző Egyesület mutatta be a különböző íjtípusok használatát és kipróbálási lehetőséget biztosított az érdeklődőknek.

Bakonyalja Népművészeti Egyesület 5 tagja mutatta be tevékenységét, termékeik megvásárlására is volt lehetőség. Kézműves foglalkozáson kipróbálhatták a gyermekek a népi mesterség fortélyait. Szuperné Bohus Judit Alsóőrsről a csipkeverés fortélyaiba vezetett be bennünket.

Interaktív zenés gyermekműsor, illetve zenés kabaréműsor színesítette a délutánt. A hangosítási feladatokat szakember biztosította.

A háttérben népi ügyességi játékokat próbálhattak ki felnőttek, gyermekek. A rendezvénytéren sátor került felállításra, mely a műsor iránt érdeklődők kényelmét és védelmét szolgálta.

Kora délutántól főzési lehetőséget biztosítottunk közösségek (szervezetek, családok) számára, az elkészült hagyományos ételek kóstolására is mód nyílt.

A Magyar Pékek Fejedelmi Rendje képviseletében Nardai Anita magyarpolányi pék termékeit kóstolhattuk. Ható Mihály helyi méhész, valamint a Vital-Pro Hungary Plus Kft mutatta be termékeit. A program zárásaként meggyújtottuk az összetartozást jelképező őrtüzet.

Vasárnap délelőtti ünnepi szentmise után közös ebédre invitálta a résztvevőket a katolikus egyházközség.

A projekt hozzájárult ahhoz, hogy közelebb hozzuk egymáshoz az embereket, erősítsük a közösséget. Felhívtuk a figyelmet az értékek gyűjtésének, megőrzésének fontosságára, közelebb hozzuk a helyi és térségből érkező lakosokat a népi kultúrához, népszerűsítettük a hagyományokat, azok továbbadását, növelve a település és ezáltal a térség pozitív megítélését.

Rendezvényen részt vevők száma: 200 fő

 • Rendezvényünket Bakonyjákó község hivatalos weboldalán kívül még Németbánya, Farkasgyepű, Városlőd, Ganna, Pápakovácsi, Csehbánya települések honlapján is megjelentettük a rendezvényt megelőző 15 nappal
 • Rendezvényünk hirdetését legalább 30 nappal a lebonyolítás napja előtt elküldtük a LEADER HACS részére honlapjukon történő megjelentetés céljából
 • A rendezvény meghívóját, meghirdetés dokumentációját a rendezvény előtt legalább 30 nappal a közbenső szervezeti feladatok ellátása során bevont szervezetként eljáró kormányhivatal részére megküldtük
 • Bakonyjákón minden háztartásba eljutatott szórólapon értesítettük a lakosokat a rendezvényről
 • Rendezvény plakátjain, meghívókon elhelyeztük a szükséges arculati elemeket
 • Rendezvény helyszínén kihelyeztük a támogatással kapcsolatos információkat tartalmazó projekttáblát
 • Rendezvényünkön LEADER térségben készült 8 helyi termék bemutatását és értékesítését biztosítottuk.
 • Rendezvényünkön a LEADER térségből felléptek a Magyarpolányi Német Német Nemzetiségi Egyesület tánckara, Magyarpolányi Német Nemzetiségi Dalkör, valamint a bakonyjákói Nefelejcs Vegyeskar; bemutatót/előadást tartott a Bakonyalja Népművészeti Egyesület 5 tagja, valamint a Bakonyjákói Íjász és Hagyományőrző Egyesület; LEADER térségen kívülről fellépett a Pesti Zenés Szinház, valamint Ihos József humorista
 • A rendezvényre látogató gyermekek számára kézműves foglalkozást biztosítottunk a Bakonyalja Népművészeti Egyesület tagjaival, valamint Szuperné Bohus Judit csipkeverővel
 • Bakonyjákó Község Önkormányzat képviselője részt vett a HFS elkészítésében személyes vagy telefonos egyeztetéssel, műhelymunkán való részvétellel, vagy részt vett a 2015.09.29. napjától a kérelem benyújtásáig megtartásra kerülő Fórumon.
 • Bakonyjákó Község Önkormányzatának képviselője vagy munkavállalója vállalta, hogy évente legalább egy alkalommal részt vesz az SMB LEADER Egyesület által szervezett Fórumon, műhelymunkán.
 • A rendezvény kedvezményezett járásban lévő településen valósult meg
 • Bakonyjákó Község Önkormányzata vállalta, hogy évente legalább egy alkalommal pénzben vagy természetben támogat a LEADER térségben székhellyel, telephellyel rendelkező, hátrányos helyzetű személyekkel foglalkozó intézményt, civil szervezetet, egyházat.
 • A rendezvény Bakonyjákó Német Nemzetiségi Önkormányzattal együttműködésben valósult meg
 • Rendezvényünkön szelektív hulladékgyűjtés valósult meg.