2019. december 13. péntek
Luca, Otília, Lúcia
A Nap kel 07:26-kor,
nyugszik 16:01-kor.

Holnap
Szilárda
napja lesz.

  Darányi Ignác logo  LEADER logo umvp-logo unios-zaszlo

Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alap:a vidéki területekbe beruházó Európa

Cikkmegtekintések találatai
419660

Oldalainkat 31 vendég és 0 tag böngészi

  • Hirdetés

A Bakonyjákói Íjász- és Hagyományőrző Egyesületet 2014 évben hoztuk létre, bejegyeztetése 2015 márciusában sikerült. Egyesületünk célja az egészséges életmód, a mozgás, a szabadidő tartalmas eltöltésének népszerűsítése, az ezzel kapcsolatos jótékonysági és egyéb rendezvények, versenyek szervezése, az íjászat minden formájának felkarolása és támogatása.

A történelmi hagyományok ápolása, népszerűsítése. A hagyományőrző íjászat népszerűsítése, programok szervezése, versenyeken, összejöveteleken való megjelenés biztosítása. Íjászathoz kapcsolódó hazai és nemzetközi kapcsolatok ápolása. Az egyesület a kezdetektől tagja a Magyar Íjász Szövetségnek, és aktív résztvevője a hazai íjászéletnek.

Kifejezett célunk az íjászat minden formájának felkarolása és a mai modern ember életvitelébe való beillesztése. Szeretnénk a hagyományőrző íjászat és a versenyíjászat közti szakadékot minden íjászatot kedvelő társunk számára könnyen járható módon áthidalni. Tagjaink komoly szakmai tapasztalattal rendelkeznek a tradicionális íjászattól elkezdve a legkorszerűbb íjtípusokig, mind a lövéstechnikával, az íj használatával, a felszerelés behangolásával, és a versenyzés mikéntjével kapcsolatban. Az edzéseket szakképzett edzők tartják, figyelik a munkát, tanácsot adnak. Egyesületi tagjainknak segítséget nyújtunk a különböző versenyek előtti felkészülésben. Az íjászat után érdeklődők számára lehetővé tesszük az íjak kipróbálását, az egyesület tulajdonát képező különböző íjakkal. Szakmai felkészültségünket mutatja, hogy Európabajnoki és Világbajnoki címet is nyertünk!

Alapszabályunkban meghatározott céljainak felé törekvéssel segítjük a szabadidő hasznos eltöltését, a közösségi élmények, egészséges életmód kialakítását. Az egészséges életmód egyéni, társadalmi és gazdasági szükséglet, érdek is. A sport kiemelkedő jelentőségét nem lehet figyelmen kívül hagyni az egészségmegőrzésben, a személyiség formálásában, az egészséges életmódra nevelésben, a közösségi magatartás kialakításában, valamint különleges szerepét az ifjúság fizikai és erkölcsi nevelésben. Egyesületünk célja, hogy minél több emberrel megismertessük és megszerettessük e sportágat.

Kapcsolat:

Bakonyjákói Íjász- és Hagyományőrző Egyesület 8581 Bakonyjákó, Szőlő u. 6.

e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

telefon: 06307479147