2019. december 13. péntek
Luca, Otília, Lúcia
A Nap kel 07:26-kor,
nyugszik 16:01-kor.

Holnap
Szilárda
napja lesz.

  Darányi Ignác logo  LEADER logo umvp-logo unios-zaszlo

Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alap:a vidéki területekbe beruházó Európa

Cikkmegtekintések találatai
419651

Oldalainkat 34 vendég és 0 tag böngészi

  • Hirdetés

Oktatás, rendezvényszolgáltatás, összetett adminisztratív szolgáltatás

2013-ban terület- és településfejlesztő geográfusként végeztem a Nyugat-magyarországi Egyetem Természettudományi és Műszaki Karán. Azóta az ott szerzett tapasztalatokat igyekszem többféle szolgáltatás formájában is kamatoztatni, tovább adni minden korosztály számára.


Geográfusként a térség általános iskoláiban  tanórán kívüli foglalkozások és táborok keretein belül természet közeli programokat bonyolítok gyermekeknek, amelyek során  játékos módon, a természetet járva ismertetem meg velük környezeti értékeinket, illetve azok védelmének, megóvásának fontosságát. A környezettudatos foglalkozások alkalmaival az iskolában szerzett elméleti ismereteket gyakorlati úton szerzett módszerekkel törekszem a gyerekek számára gyakorlattá, a mindennapi rutinjukba beépített tevékenységekké tenni.

A környezeti értékeink mellett nagyon fontosnak tartom a jellemzően falusi térségünkben még fellelhető, ám megerősítésre szoruló hagyományos értékrendet, ezen belül elsősorban a család fontosságát. Játszóházak vezetésével, kézműves foglalkozások alkalmaival rengeteg olyan módszer alkalmazható, amely néhány generációval korábban, a modern technológia megjelenése előtt nagyban hozzájárult a családok összetartásához. Napjainkban sajnos sok szülőnek az, hogy együtt játszik a gyermekével, egy új helyzetet, új szerepet jelent. Ezek a közös, családi játszások hosszabb távon is kifejtik pozitív hatásukat, nemcsak ötleteket adnak a szülőknek a gyerekekkel való együttjátszáshoz, hanem egyúttal ráirányítják a figyelmüket ennek fontosságára és hosszú távú eredményeire is. A természetes, kézzel is elkészíthető játékok, kézműves  remekművek pedig a közös alkotás örömével, illetve számtalan olyan értékkel gyarapítják a gyermek csoportokat, foglalkozásokon, rendezvényeken részt vevő családokat, mint a sikerélmény, bizalomépítés, kapcsolatteremtési készség javulása.

Hagyományos értékeink közül településfejlesztőként nagyon fontosnak tartom kiemelni a helyi értékeinkre (természeti és kulturális örökségünk, épített örökség) történő figyelemfelhívást, értékeink újraértékelését. A rendezvények szervezése során kiemelt figyelmet fordítok ezen értékek különböző formákban történő megjelenítésére, hiszen nem csak identitástudatunkat erősíti, hanem helyi termékeink megjelenítésének, értékesítésének hatalmas tőkemegtartó és gazdaságserkentő hatása van.

Kapcsolat:

Honvédő Szandra e.v. 8491 Karakószörcsök, Árpád u. 3.

e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.