2018. november 13. kedd
Szilvia
A Nap kel 06:49-kor,
nyugszik 16:18-kor.

Holnap
Aliz
napja lesz.

  Darányi Ignác logo  LEADER logo umvp-logo unios-zaszlo

Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alap:a vidéki területekbe beruházó Európa

Cikkmegtekintések találatai
358595

Oldalainkat 15 vendég és 0 tag böngészi

  • Hirdetés

Letölthető az aktuális Helyi Fejlesztési Stratégia

 

 

 

A LEADER támogatási felhívások és az SMB LEADER Egyesülethez benyújtandó Projekt Adatlapokkal kapcsolatos eljárás ismertetésére Egyesületünk tájékoztató fórumot tart  2018. november 13-án (kedden) 16,30 órakor az Egyesületi Irodában (8564 Ugod, Petőfi u. 15.). A fórumon a Projekt Adatlap, a támogatási kérelmek (pályázatok) előkészítésével, benyújtásával kapcsolatos tájékoztatót tartunk a négy még nyitott helyi felhívással kapcsolatban.

Az SMB LEADER Egyesületnél még négy felhívásra lehet két körös eljárás keretében támogatási kérelmet benyújtani 2018. december 31. napjáig. Ezt követően pedig már csak a rendezvényekre lehet kérelmet benyújtani, illetve maradék forrás esetén a 2019. évben meghirdetésre kerülő új pályázatra. A végleges támogatási kérelmet azok nyújthatják be a központi elektronikus felületen, akik rendelkeznek a Helyi Bíráló Bizottság (továbbiakban HBB) támogató nyilatkozatával. Ezzel kapcsolatban szeretnénk felhívni a figyelmet az alábbi aktuális információkra:

Első körben a Projekt Adatlappal kell kérni a HBB támogató nyilatkozatot annak, aki/amely a támogatási felhívásban szereplő GFO kóddal rendelkező személy/szervezet és megfelel továbbá ennek a feltételnek: Olyan önkormányzat (kivéve helyi rendezvénynél), mikrovállalkozás, civil szervezet, egyház, mely vagy szerepel a LEADER HACS Helyi termék/szolgáltatás katalógusában, vagy legkésőbb a Projekt Adatlap benyújtásával egyidejűleg benyújtja a Helyi termék/szolgáltatás katalógusba történő felvételhez szükséges Adatlapot.

A LEADER támogatási felhívások és az SMB LEADER Egyesülethez benyújtandó Projekt Adatlapokkal kapcsolatos eljárás ismertetésére Egyesületünk tájékoztató fórumot tart  2018. szeptember 13-án (csütörtökön) 16,30 órakor Ugodon a Művelődési Házban (8564 Ugod, Kossuth u. 16. kisterem). A fórumon a Projekt Adatlap, a támogatási kérelmek (pályázatok) előkészítésével, benyújtásával kapcsolatos tájékoztatót tartunk a négy még nyitott helyi felhívással kapcsolatban.

A fórumot követően a LEADER támogatási kérelmek, pályázatok elektronikus benyújtásával kapcsolatban a helyi szereplők felkészítésére képzést, szakmai fórumot tartunk 17,30 órai kezdettel.

A két körös pályázati eljáráshoz a Projekt Adatlapok következő benyújtási határideje:

Projekt Adatlap benyújtás határideje HBB ülés várható időpontja
2018. július 25. (szerda) 2018. július 30-31 között
2018. augusztus 23. (csütörtök) 2018. augusztus 29-31.
2018. szeptember 20. (csütörtök) 2018. szeptember 25-27.

A pályázatok elektronikus ügyintézői felületen történő benyújtásának határideje 2018. szeptember 30. (szombat) 23,59 perc. A következő Fórum 2018. szeptember közepén kerül megtartásra, amivel teljesíthető a négy feltételből az egyik.

A még futó négy támogatási felhíváshoz a következő szakaszzárás 2018. december 31-e lesz.

További információk a korábbi cikkünkben olvashatók: LEADER pályázatok benyújtásához aktuális információk

 

A LEADER támogatási felhívások és az SMB LEADER Egyesülethez benyújtandó Projekt Adatlapokkal kapcsolatos eljárás ismertetésére Egyesületünk tájékoztató fórumot tart  2018. július 18-án (szerdán) 16,30 órakor Ugodon a Művelődési Házban (8564 Ugod, Kossuth u. 16. kisterem). A fórumon a Projekt Adatlap, a támogatási kérelmek (pályázatok) előkészítésével, benyújtásával kapcsolatos tájékoztatót tartunk a négy még nyitott helyi felhívással kapcsolatban.

A fórumot követően a LEADER támogatási kérelmek, pályázatok elektronikus benyújtásával kapcsolatban a helyi szereplők felkészítésére képzést, szakmai fórumot tartunk 17,30 órai kezdettel.

A fórumra és képzésre minden érdeklődőt szeretettel várunk. Akik 2018. augusztus 31. napjáig LEADER pályázatot kívánnak beküldeni Egyesületünkhöz, nekik ez a fórum áll rendelkezésre a július-augusztus havi kérelmek benyújtását megelőzően.

Az Egyesületünk által támogatott LEADER pályázatból megvalósuló fejlesztéseknél, rendezvényeknél kötelező kihelyezni a kötelező nyilvánosságot biztosító tájékoztató táblát. Magát a táblát itt lehet legenerálni. A D típusú táblát szükséges választani, majd az Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alapot. A következő ablakban lehet megadni az adatokat. Figyelem, a jobb alsó sarokban a LEADER programban részt vesz kockát ki kell jelölni. Ezen felül az Egyesület logóját is rá kell tenni, melyet a legenerált táblával együtt kell megküldeni a kiválasztott cégnek.

A rendezvény meghívóján, plakátján szintén kötelező feltüntetni az Egyesület logóját.

Ezen felül lehet használni az EMVA infóblokkot is, mely letölthető innen.