2020. február 17. hétfő
Donát
A Nap kel 06:49-kor,
nyugszik 17:17-kor.

Holnap
Bernadett
napja lesz.

  Darányi Ignác logo  LEADER logo umvp-logo unios-zaszlo

Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alap:a vidéki területekbe beruházó Európa

Cikkmegtekintések találatai
427400

Oldalainkat 15 vendég és 0 tag böngészi

  • Hirdetés

2019. augusztus 13-án megjelent az Értékkel bíró helyi vagy térségi rendezvények támogatása felhívás módosítása. A módosítások egy része az eddigi egyeztetéseknek megfelelő pontosítás, kiegészítés. A másik része pedig azért vált szükségesség, mert a kifizetési kérelmeknél a Kormányhivatal ellenőrzi a pontozási szempontokat is, ami nem volt elég konkrétan megfogalmazva. A módosítások valamennyi, korábban már benyújtott pályázatra is vonatkoznak. A módosított, egységes szerkezetű felhívás letölthető innen.

Ezek a módosítások történtek:

Hol változik Mi változik Mire változik
3.4.1.1. Műszaki és szakmai elvárások  III. Rendezvénnyel kapcsolatos elvárások: e) Helyi rendezvény esetén a nemzetiségi önkormányzat és a civil szervezet abban az évben megrendezésre kerülő rendezvényhez nyújthat be támogatási kérelmet, amely évre a települési önkormányzat nem nyújt be támogatást. e) Helyi rendezvény esetén egy kérelmező egy értékelési szakaszban csak egy kérelmet nyújthat be. Egy támogatási kérelemben csak egy rendezvényre lehet támogatást igényelni. 
3.5.2. A projekt végrehajtására rendelkezésre álló időtartam A projekt fizikai befejezésére a projekt megkezdését, vagy amennyiben a projekt a Támogatói Okirat kézbesítéséig nem kezdődött meg, a Támogatói Okirat kézbesítését követően legfeljebb 12 hónap áll rendelkezésre. A projekt fizikai befejezésére a projekt megkezdését, vagy amennyiben a projekt a Támogatói Okirat kézbesítéséig nem kezdődött meg, a Támogatói Okirat kézbesítését követően legfeljebb 24 hónap áll rendelkezésre.
4.4.2. Kiválasztási kritériumok 3. Tartalmi értékelési szempontok 9 A pályázó képviselője vagy munkavállalója vállalja, hogy évente legalább egy alkalommal részt vesz az SMB LEADER Egyesület által szervezett Fórumon, műhelymunkán A pályázó képviselője vagy munkavállalója vállalja, hogy évente legalább egy alkalommal részt vesz az SMB LEADER Egyesület által szervezett Fórumon, műhelymunkán a Támogatói Okirat átvételének évében és az azt követő 2 naptári évben. 
4.4.2. Kiválasztási kritériumok 3. Tartalmi értékelési szempontok 10 A pályázó vállalja, hogy évente legalább egy alkalommal pénzben vagy természetben támogat a LEADER térségben székhellyel, telephellyel rendelkező, hátrányos helyzetű személyekkel foglalkozó intézményt, civil szervezetet, egyházat A pályázó vállalja, hogy évente legalább egy alkalommal pénzben vagy természetben támogat a LEADER térségben székhellyel, telephellyel rendelkező, hátrányos helyzetű személyekkel foglalkozó intézményt, civil szervezetet, egyházat a Támogatói Okirat átvételének évében és az azt követő 2 naptári évben. 
5.5. Az elszámolható költségek köre Rendezvény előkészítési költségei Költségelem A rendezvény megtartásához szükséges technikai és infrastruktúrális háttér biztosítása (pl. területbérlet, sátorbérlet, hang- és fénytechnika, bérlet, arculati elem, meghívók és plakátok elkészítése, stb.) A rendezvény megtartásához szükséges technikai és infrastruktúrális háttér biztosítása (pl. területbérlet, sátorbérlet, hang- és fénytechnika bérlet, zászlóbérlés, WC-, kordon-, egyéb egészségügyi és biztonsági felszerelés bérlés, meghívók és plakátok elkészítése, videófelvétel készítés, stb.)
5.5. Az elszámolható költségek köre Rendezvényszervezéssel kapcsolatos költségek Költségelem A rendezvényen fellépők/előadók/kiállítók díjazása, díjazás hiányában szállítási költsége, felhasználásra kerülő anyagok költsége, játékok bérleti díja, stb. A rendezvényen fellépők/előadók/kiállítók díjazása (fellépési, előadói, kiállítói díj utazási költséggel), díjazás hiányában szállítási költsége, felhasználásra kerülő anyagok költsége, játékok bérleti díja, stb.

Mivel sajnos van olyan internet böngésző, ami rosszul jeleníti meg a táblázatot, ezért képként is ideteszem a változásról a táblázatot: