2021. október 19. kedd
Nándor
A Nap kel 07:13-kor,
nyugszik 17:55-kor.

Holnap
Vendel
napja lesz.

  Darányi Ignác logo  LEADER logo umvp-logo unios-zaszlo

Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alap:a vidéki területekbe beruházó Európa

Cikkmegtekintések találatai
553679

Oldalainkat 29 vendég és 0 tag böngészi

  • Hirdetés

Mikrovállalkozások fejlesztéseinek támogatása 2021. és a Mezőgazdasági termék előállításának és feldolgozásának támogatása 2021. felhívásokhoz kapcsolódóan a következő 2 online Fórumot a támogatási kérelmek benyújtására történő felkészítésről és a támogatási kérelem benyújtó felületével kapcsolatos oktatásról az alábbi időpontokban tartjuk: 2021. október 13. szerda 15,00 óra, 2021. október 14. (csütörtök) 17,00 óra.

Jelentkezni támogatási felhívásonként lehet mikrovállalkozásoknak  ezen az űrlapon és az őstermelőknek ezen az űrlapon

A Fórum előfizetéses Google Meet alkalmazással kerül majd megtartásra. Ehhez csatlakozni a jelentkezési űrlap alapján a Fórum napján kiküldésre kerülő linken lehet majd. A Fórumon ismertetésre kerülnek a támogatási kérelem benyújtásának feltételei, a Projekt Adatlap kitöltésével kapcsolatos tudnivalók, a támogatási kérelem online benyújtásával kapcsolatos tudnivalók.

A Fórum résztvevői egyben teljesítik a Projekt Adatlapon olvasható 4 feltételből az egyiket, illetve a tartalmi értékelésnél (pontozási szempontok) található egyik értékelési szempontot is. Ezen felül részletes tájékoztatást kapnak a pályázat benyújtásával kapcsolatos tudnivalókról.

A felhívások letölthetők az alábbiak szerint:

Mikrovállalkozások fejlesztéseinek támogatása 2021 a mellékletek pedig ide kattintva tölthető le.

Mezőgazdasági termék előállításának és feldolgozásának támogatása 2021 a mellékletek pedig ide kattintva tölthetők le.

A felhívás mellékletei közül közvetlenül is letölthető a Projekt Adatlap

Az a Projekt Adatlapot benyújtó kaphat HBB támogató nyilatkozatot, aki a HFS-ben és a helyi támogatási felhívásban megfogalmazott alapjogosultsági előírásokon felül az itt előírt négy kritérium közül legalább háromnak megfelel.

Általánosan, valamennyi intézkedésre, felhívásra vonatkozó kritérium (vagy ebből mind a három, vagy ebből legalább kettőnek meg kell felelni):

  1. Az építési beruházás és eszközbeszerzés együttes értékének legalább 50%-a a LEADER térségben székhellyel, telephellyel rendelkező vállalkozástól kerül beszerzésre
  2. A pályázó vagy képviselője, munkavállalója részt vett a HFS elkészítésében projektgyűjtő adatlap, kérdőív beküldésével, fejlesztési elképzelés személyes vagy telefonos egyeztetésével, műhelymunkán való részvétellel, vagy részt vett a 2015.09.29. napjától a kérelem benyújtásáig megtartásra került Fórumon
  3. A pályázó, képviselője vagy munkavállalója vállalja, hogy évente legalább egy alkalommal részt vesz az SMB LEADER Egyesület által szervezett Fórumon, műhelymunkán, vagy a támogatással megvalósuló értékkel bíró rendezvényen helyi termékének bemutatásával, értékesítésével

Intézkedésenként további (4.) kritérium (ha az általánosból csak kettőnek felel meg, akkor ez szükséges):

Mikrovállalkozás: 4. A támogatási kérelem benyújtását megelőző naptári év átlaglétszámához képest a foglalkoztatottak számának bővítése legalább 1 fővel.

Őstermelő: 4. A fejlesztés legalább 2 másik őstermelővel együttműködésben valósul meg.

Ezen felül, ha még nincs benne a pályázó a Helyi termék/szolgáltatás katalógusunkban itt a honlapon, akkor legkésőbb a Projekt Adatlap benyújtásával együtt oda is jelentkezni kell, de ezt akár már most is meg lehet tenni ide kattintva. Kérjük ezt minél előbb küldjék be, ezzel is segítve a munkánkat.

A LEADER támogatási kérelmekre vonatkozó Általános Útmutató letölthető a Magyar Államkincstár honlapjáról ide kattintva.

Az ötödik HBB ülésre 2021. október 25-én fog sor kerülni. Azon Projekt Adatlapokról fog döntés születni, melyek legkésőbb 2021. október 21. napjáig leadásra kerülnek előzetes telefonos egyeztetés alapján az irodánkban vagy postán eddig az időpontig beérkeznek. Akinek már összeállt az anyag, az minél előbb ezt is eljuttathatja, hogy tudjunk előre dolgozni a HBB ülés előtt.

Az őstermelők esetében valószínűleg ez az utolsó benyújtási időszak, a felhívás október végével várhatóan felfüggesztésre kerül.

A mikrovállalkozóknak tartandó következő Fórum, Projekt Adatlap benyújtási határidő és HBB ülés időpont november elején kerül meghirdetésre honlapunkon.