2019. október 14. hétfő
Helén, Heléna
A Nap kel 07:05-kor,
nyugszik 18:05-kor.

Holnap
Teréz, Terézia
napja lesz.

  Darányi Ignác logo  LEADER logo umvp-logo unios-zaszlo

Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alap:a vidéki területekbe beruházó Európa

Cikkmegtekintések találatai
411188

Oldalainkat 22 vendég és 0 tag böngészi

  • Hirdetés

Letölthető a végleges Helyi Fejlesztési Stratégia

 

 

 

2019. augusztus 13-án megjelent az Értékkel bíró helyi vagy térségi rendezvények támogatása felhívás módosítása. A módosítások egy része az eddigi egyeztetéseknek megfelelő pontosítás, kiegészítés. A másik része pedig azért vált szükségesség, mert a kifizetési kérelmeknél a Kormányhivatal ellenőrzi a pontozási szempontokat is, ami nem volt elég konkrétan megfogalmazva. A módosítások valamennyi, korábban már benyújtott pályázatra is vonatkoznak. A módosított, egységes szerkezetű felhívás letölthető innen.

Ezek a módosítások történtek:

A 2014-2020-as időszakra biztosított fejlesztési forrásunkból a rendelkezésre álló adatok alapján marad szabad keret, illetve a 2019. áprilisi tájékoztató e-mail alapján kapunk még valamennyi plusz forrást is. Ezek alapján lehetőségünk van új pályázatok kiírására. Terveink szerint az új pályázati kiírások tervezete augusztus végén kerülne elfogadásra, szeptember közepéig megjelentetésre, így 2019. november 16-ától 2019. december 31. napjáig lenne lehetőség a pályázatok benyújtására.

A pályázati felhívások előkészítéséhez szükség van annak ismeretére, hogy a LEADER térségünkből kik és milyen célra szeretnének pályázatot benyújtani. A mostani információink szerint lehetőség lenne 24 hónapos megvalósításra majd, de szeretnénk, ha olyan pályázatok kerülnének benyújtásra, ahol 2020-ban meg tud kezdődni a megvalósítás.

Kérjük, hogy a Projektgyűjtő Adatlapot 2019. augusztus 12-én (hétfőn) estig küldjék vissza kitöltve Egyesületünk e-mail címére. Elsősorban a gazdaságfejlesztési célú pályázati ötleteket várjuk.

Tájékoztatásként az eddig benyújtott kérelmek, pályázatok ügyintézésének állása: Összesen 118 db kérelem (pályázat) került benyújtásra két körös eljárás keretében. Eddig 53 db támogatói okirat került az Irányító Hatóság részéről kiadásra, további 19 db pályázatnál megtörtént a Helyi Bíráló Bizottság és a Döntéshozó Bizottság részéről a támogatás kiadása és a kérelmek felterjesztése, 42 db pályázat pedig ügyintézés alatt van még. Itt reményeink szerint augusztus elején és augusztus végén szintén megtörténhet a HBB és a DB döntése.

 

 

Jelenleg az értékkel bíró helyi és térségi rendezvényekre van lehetőség 2019. III. negyedévben pályázni, itt 3 havonta van értékelési szakaszzárás: 2019.09.30. és 2019.12.31. Egyesületünknél ez két fordulós elbírálással történik. Első körben a Projekt Adatlapot kell hozni és aki megkapja a HBB támogató nyilatkozatát, az véglegesítheti a támogatási kérelmet a központi elektronikus felületen.

A LEADER értékkel bíró helyi és térségi rendezvények támogatása felhívással kapcsolatban az SMB LEADER Egyesülethez benyújtandó Projekt Adatlapokkal és a pályázatok elektronikus feltöltésével kapcsolatos eljárás ismertetésére Egyesületünk tájékoztató fórumot tart  2019. június 20-án (csütörtökön) 16,30 órakor az Egyesületi Irodában (8564 Ugod, Petőfi u. 15.). A fórumon a Projekt Adatlap, a támogatási kérelmek (pályázatok) előkészítésével, benyújtásával kapcsolatos tájékoztatót tartunk.

A fórumra és képzésre minden érdeklődőt szeretettel várunk, akik a következő időszakban pályázatot kívánnak benyújtani Egyesületünkhöz. Felhívjuk a figyelmet, hogy a HBB támogató nyilatkozat kiadásának az egyik feltétel a Fórumon való részvétel. Így akik június vagy július hónapban szeretnének pályázatot benyújtani és még nem voltak fórumon, azoknak ez a fórum biztosítja a feltétel teljesítését.

További információk a korábbi cikkünkben olvashatók: II. negyedévi LEADER pályázatokhoz

A nyertes LEADER pályázatok lebonyolításával, megvalósításával kapcsolatban (megrendelés/szerződéskötés, teljesítés, pénzügyi teljesítés, beszámoló, kifizetési kérelem benyújtás) Tájékoztató Fórumot tartunk 2019. április 16-án (kedden) Pápakovácsi, Közösségi Házban (8596 Pápakovácsi, Fő u. 3., orvosi rendelő mögött) 17,30 órakor.

A fórumra minden érdeklődőt szeretettel várunk, akik nyújtottak be LEADER pályázatot.

 

Jelenleg az értékkel bíró helyi és térségi rendezvényekre van lehetőség 2019. II. negyedévben pályázni, itt 3 havonta van értékelési szakaszzárás: 2019.06.30., 2019.09.30. és 2019.12.31. Egyesületünknél ez két fordulós elbírálással történik. Első körben a Projekt Adatlapot kell hozni és aki megkapja a HBB támogató nyilatkozatát, az véglegesítheti a támogatási kérelmet a központi elektronikus felületen.

 

MVH
MVH honlapja
 
Széchenyi 2020
Széchenyi 2020